Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Látványos szépítés a belvárosban

Így foglalható össze röviden az a projekt – a Zöld város – melynek látványtervét Szekszárd város weboldalán is meg lehet tekinteni. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be. 


"Egy régi álom valósul meg, a belváros jelentős része sokkal szebb lesz. Az Augusz háztól a Luther térig tartó rész megújul"

– kezdte a tájékoztatót Zaják Rita tanácsnok, önkormányzati képviselő. Mint fogalmazott "föld alatti és feletti munkálatok zajlanak", a lakosságot folyamatosan tájékoztatják.

"2017. december 13-án került aláírásra a támogatási szerződés, egyfajta keretszerződés"

– kezdte a kronológiai ismertetést dr. Bíró Gyula aljegyző. Vagyis elindult a projektfejlesztés. A végleges terv 2022 őszére készült el.


Korábban többször volt szükség újra tervezésre (újabb ötletek, drágulás miatt). Uniós program lévén  ellenőriznie kell a kincstárnak, a közbeszerzési felügyeleti hatóságnak a projektet.

Jelenleg kezdődik a Miniszterelnökségnél a közbeszerzési ellenőrzés. A hónap vége felé megkezdődhet a kivitelező kiválasztása.