Környezettudatosan élsz? Törekedsz a fenntarthatóságra a mindennapok során? Van a környezettudatossággal, a fenntarthatósággal kapcsolatos ötleted, megoldásod, hétköznapi rutinod, amit megmutatnál mindenkinek és szeretsz videózni?

Filmeddel segítsd a fenntartható gondolkodás terjedését!

A versenyfilmek beküldésének határideje (online): 2023. november 22.(szerda)
A verseny eredményhirdetése (online, élő): 2023. november 27. (hétfő) 15 óra

A Paksi Atomerőmű, ÚJRA! Alkotó Energia programja azzal a céllal született meg 2016-ban, hogy népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését, elősegítve ezzel a légkör védelmét.

A kezdeményezés az elmúlt évek során milliókhoz vitte közelebb a Csináld magad! mozgalom eszméjét, és segített meghonosítani a hétköznapokban azokat az értékmentő megoldásokat, amelyek egyben a fenntartható életmód részei is.

A verseny kategóriái:

1. KÖRNYEZETTUDATOS HÁZTARTÁS/OTTHON Ebben a kategóriában filmek témája olyan megoldások/módszerek életek (életformák) bemutatása történik, mely sokak számára követhető példa lehet.

1/A: Városias/urbánus településen/élőhelyen
1/B: Falusias településen/élőhelyen

 2. FENNTARTHATÓ KÖRNYEZET Ebben a kategóriában a fenntarthatósággal kapcsolatos „részmegoldások”/fontosabb témacsoportok valamelyikének a hétköznapi életben már megvalósított, mások számára is követhető példázatként való bemutatása történik.
2/A: Minden, ami zöld
2/B: ÚJRA! hasznosítás = kevesebb hulladék

Segítsd a környezettudatos gondolkodást, életvitelt!

A megadott időszakban valamelyik kategóriában forgass egy filmet! Küldj egy maximálisan 5 perces rövid videót, amiben bemutatod kiválasztott témád! Nevezési díj, műfaji megkötés nincs. A forgatásnál bármilyen technika használható. Elkészült filmedet küldd el az info@pixeltv.hu címre, az adatlappal illetve töltsd fel a YouTube-ra.  Minden info a www.pixeltv.hu oldalon.

Videódat szakmai zsűri értékeli és az általa kialakított szempontok szerint hirdet eredményt!