Az U14-es KSC szombaton Bajára utazott, ahol az alapszakasz utolsó fordulójában a Sopronnal és a házigazdákkal mérkőzött. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai a soproniak ellen egy utolsó pillanatban szerzett kosárral győztek, míg a Baját 7-114 (!) arányban verték.

“Baja adott otthont az utolsó alapszakaszbeli fordulónak, ahol mi a Sopronnal és a Bajával játszottunk. A Sopront egy nagyon fordulatos meccsen Hencsik Adri utolsó pillanatban dobott duplájával győztük le. A hazaiakat simán, mindenkit sokat játszatva fölényesen vertük, így a Nyugati csoport élén végeztünk. Február elején folytatjuk a bajnoki küzdelmeket, ahol a csapatok a mostani helyezésüknek megfelelően két négyes csoportba osztva kétnapos tornán selejteznek (Nyugat és Kelet legjobb négy-négy csapata).”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-53 (10-14, 15-11, 15-16, 12-12)

SZEKSZÁRD: HENCSIK 31/3, Szabó 5, Csapó 2, SCHIEFER, Varga. Csere: KÓFIÁS 9, Kollár 2, Makovics 2, Pozsonyi 2, Horváth, Pomsár. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Végig fej fej mellett haladt a két csapat. Rengeteg hibával játszottunk mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon rosszul dobtunk, csak Hencsik Adri volt ponterős, sok ziccert és közeli dobást hibáztunk el. A félidőt 25-25-el zártuk. A második félidőben is váltott vezetés volt, a harmadik negyedet egy ponttal 15-16-ra nyertük. Az utolsó játékrészben sem játszottunk jól, csak nagyon küzdöttünk. Ebben a negyedben csak Hencsik Adri talált be, és végül ha nagyon nehezen is, de megnyertük a mérkőzést.”

BAJAI NŐI KOSÁRLABDA KLUB – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 7-114 (3-27, 0-32, 2-30, 2-25)

SZEKSZÁRD: HENCSIK 26/3, Szabó 11, CSAPÓ 7, Schiefer 4, Varga 2. Csere: KÓFIÁS 29/3, POMSÁR 15, KOLLÁR 12, Horváth 4, Pozsonyi 2, Rácz 2, Kovács. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Az egész mérkőzésen nagyon kemény, agresszív egészpályás védekezéssel, sok labdát szerezve, könnyű kosarakat értünk el. Szinte mindenki tudott pontot szerezni. A második félidőben sokat cserélve is lendületesen kosárlabdáztunk, élvezve a játékot fölényes győzelmet arattunk a hazaiak ellen. A két sikernek köszönhetően a csoport élén végeztünk hét győzelemmel és egy vereséggel, folytatás február elején.”