0:00
/
Letartóztatásban a tengelici emberölés gyanúsítottja

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája ma 13 órakor egy hónapra elrendelte annak a 29 éves férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 1-jén hajnalban megölte a 24 éves unokahúgát.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított és unokahúga is a nagyanyjuk háztartásában éltek. Csütörtökön hajnali 2 óra körül a gyanúsított eddig tisztázatlan okból otthonukban egy kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel több alkalommal megszúrta illetve megvágta a sértettet, mégpedig a nyakán, hastájékán és mellkasán is.

Az elszenvedett sérülések, illetve az ezek következtében kialakult vérveszteség miatt a sértett a helyszínen életét vesztette.

A sértett segélykiáltásait meghallva nagyanyjuk megpróbált a sértett védelmére kelni, addigra azonban a gyanúsított a bűncselekményt befejezte, és a sértett halálát észlelve a házból elmenekült. Őt a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével a település külterületén sikerült elfogni.

Mivel a gyanúsított az eddigi adatok szerint súlyos mentális betegségben szenved, így őt őrizetbe vételét követően a kórház pszichiátriai osztályán helyezték el.

Az emberölés bűntettét a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, a gyanúsított és az eljárásban érintett többi személy viszonyára, valamint a gyanúsítottnak a bűncselekmény elkövetése után tanúsított magatartására is figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei is fennállnak. A főügyészség egyben indítványozta, hogy a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtsák végre.

A gyanúsított állapotára tekintettel a letartóztatás tárgyában tartott nyomozási bírói ülésre is a kórházi osztályon került sor. A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.


Elfogták az emberöléssel gyanúsítható 29 éves férfit.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. június 1-jén a hajnali órákban érkezett bejelentés, miszerint egy tengelici házban egy fiatal nő szúrt sérüléseket szenvedett és meghalt. 

A nyomozók a szemle során idegenkezűségre utaló körülményeket tártak fel. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást. A feltételezett elkövetőt a TEK bevonásával keresték, majd a Tolna vármegyei rendőrök rövid időn belül elfogták. A 29 éves tengelici férfi elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.


A rendőrök vizsgálják az eset körülményeit.

Holtan találtak egy nőt Tengelic egyik lakóházában 2023. június 1-jén a hajnali órákban.

A helyszínen a rendőrök jelenleg is szemlét tartanak, amely során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságon emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendeltek el ismeretlen tettes ellen.

Az elkövető felkutatása jelenleg is folyamatbanvan.