Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hatalmas műalkotásba "ütköznek" Londonban azok is, akik szívesen szemet hunynának a probléma felett.

Látványos, hiperrealista szobor látható a londoni King’s Cross pályaudvaron. A hatalmas, 4,3 méter magas szobor Sophie de Oliveria Barata hiperralista művész munkája. A Creative Giants közreműködésével, az adam&eveDDB ügynökéség égisze alatt készült szobor épp azért olyan gigantikus, hogy kikerülhetetlen legyen az, ami felett a hétköznapokban az átlagember rendszerint szemet huny az utcán, azaz a hajléktalanság. A műalkotás a hajléktalansággal küzdő emberek legdurvább nyomorára egészen zavarbaejtően, és valóban, szó szerint nehezen kikerülhetően hívja fel a figyelmet. Nyilván ez volt a cél.

A szuggesztív szobor körül elhelyezett QR-kódok egy weboldalra irányítanak, ahol hajléktalanná vált emberek történeteit olvashatja el az odalátogató, valamint adományozhat a jótékonysági szervezetnek is. „Homelessness can’t be ignored any longer”, azaz „Többé nem vehetjük semmibe a hajléktalanságot”, olvasható a szobor előtt a járdára festett felirat.