Madonna miatt futott be a Deftones!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Chino Moreno, a Deftones frontembere érdekes infót árult el, amit eddig talán csak a zenekar legnagyobb rajongói tudtak: a banda annak idején Madonnának köszönhette az első lemezszerződését.
 
"Mi igazából nem is próbáltunk szerződést szerezni akkoriban, de Los Angelesben pont egy olyan banda után játszottunk, akik direkt azért léptek fel, hogy felfigyeljenek rájuk. Mint kiderült, volt ott egy arc, aki ismert valakit, aki ismerte Madonnát, és így jutott el hozzá a kétdalos demónk. Ezzel kezdődtek az igazán szürreális események… Akkoriban a Tower Records-nál melóztam, és másnap telefonon kerestek a Maverick-től, Madonna új kiadójától, ahova nem sokkal korábban szerződött le Alanis Morrissette és a Candlebox. Közölték, hogy Madonna szeretne megnézni minket és azt is megszervezték, hogy visszajussunk Los Angelesbe.
 
Egy kis próbateremben kellett játszanunk bérelt felszerelésen. Guy Oseary – aki a mai napig Madonna menedzsere – és Freddy DeMann, a Maverick társalapítója előtt. Talán két számot játszhattunk el, amikor Freddy egyszer csak felpattant és közölte, hogy neki ennyi elég is volt, hol kell aláírnia a szerződést?

Átmentünk az irodájába, leültem a kanapéra, majd egyszer csak nyílt az ajtó és belépett maga Madonna! Ő volt az egyik első nagy híresség, akivel személyesen találkoztam, és ezzel egy kölyökkori álmom vált valóra. Azóta is alig hiszem el, hogy annyira a szívén viselte a nu-metal sorsát, hogy közbenjárt azért, hogy szerződtessenek minket! Ilyen a világon nincs!"