0:00
/
Már az építés kap főszerepet

A napos időjárás is segíti a munkát, így a kivitelező HGT Invest Kft. továbbra is az ütemterv szerint halad a Zöld Város programmal. A bontási munkák legnagyobb része lezárult, és az ágyazatok 95%-a is elkészült, így már az építésé a főszerep. Eddig négyezer négyzetméteren végeztek a térkövek lerakásával.


"15 ezer tonna anyagot mozgattak meg, az új burkolatok 90%-a már a helyszínen van. A bontási munkák végeztével egyre kevesebb munkagép lesz majd a területeken és a zaj is csökken, a térkövezés dandárjában viszont a kövek vágása porral jár, ezzel érdemes számolniuk az arra lakóknak és közlekedőknek"

– mondta a helyszínen Hámori Szabolcs ügyvezető.

 

A héten elkezdik bontani az Auchan áruház mögötti területet, így közvetlenül az épület mögött pár napra megszűnik a parkolási lehetőség.

"További változás lesz a gyalogos közlekedésben, hogy a Magyar Közút Liszt téren található irodaházánál már az új burkolatra terelik át a forgalmat."


Azt kérik, ne menjenek be az építési területekre!

Gyurkovics János alpolgármester a lakosságtól további türelmet kért, valamint, hogy a kijelölt útvonalakon közlekedjenek és a balesetveszély miatt ne menjenek be a lehatárolt építési területekre.

"Rövid időn belül várhatóan a bíróság épületénél is elkezdődhetnek a munkák egy külön megállapodás alapján, miután az épület nem része a projektnek, de városképi szempontból egyben szeretnék kezelni, így a Liszt tér csapadékvíz-elvezetése is könnyebben megoldható."


Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.