Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Már elérhető a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban minden fontos információt megtalálhatunk.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának közleménye szerint a Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon.

A három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

A módosított menetrend eléréséhez a dátumot pontosan kell megadni.

A keresésnél az utasoknak a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját – szeptember 18. és október 26. közötti dátum – is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrend alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az ELVIRA vagy a MÁV app. Ha az utas az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben tud választan.

A MÁV arra i felhívja a figyelmet, hogy hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között. A M4-es metrón pedig  elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.