Ezúttal Dombóváron, a III. utcában egy családi ház mögötti füves területre riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Mintegy 400 négyzetméternyi területen kapott lángra, avar és gaz, amely egy farakást, erőgépet és lakóépületeket veszélyeztetett. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

500 négyzetméternyi területen égett avar és gaz Regölyben, a Hunyadi utcában. A lángok a közeli pincéket veszélyeztették. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

 

Idén Tolna megyében már 171 tűz keletkezett a szabadban. A mai napig összesen 168 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 370 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás. Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 103 hektáron tombolt a tűz a szabadban.

Ne legyél felelőtlen!

Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy megelőzd a szabadtéri tüzek kialakulását. A természetben NE gyújts tüzet, a kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig NE hagyd felügyelet nélkül a tüzet! 

Továbbra is tilos tarlót égetni, és mivel tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, ezért erdőkben és azok kétszáz méteres környezetében sem szabad tüzet gyújtani. 

Gyalogszerrel, kerékpárral és gépjárművel közlekedve véletlenül se dobjuk el a cigarettacsikket az utcán.