0:00
/
Második helyezést vitte el a szekszárdi gamer és csapata

Szekszárdi gamer lett a második helyezett az egyik legnagyobb világversenyen. A Twitch Rivals nevezetű mini világbajnokságon tíz régió játékosai vesznek részt. Idén négy magyar fiú vett részt a megmérettetésen, köztük a szekszárdi Botos Balázs. A fiúk másodikak lettek, így nem csak szép eredményt értek el, de pénzjutalmat is bezsebeltek.

„Gyakorlatilag ők mind az elitet képviselik és Balázs a maga játékában az egyik legjobb a világon.” – mondta a játékosról Tóth Imre, a Szekszárdi Gamer Egyesület elnöke.

Ő vajdaság magyar és úgy került a csapatomba, hogy ő online streamerként dolgozik és én megkerestem, hogy tudnánk-e ezzel segíteni egymás munkáját, hogyha hozzánk csatlakozna és sikerült úgy megállapodnunk, hogy belépjen a Szekszárdi Gamer Egyesületbe. – tájékoztat az egyesület elnöke.

Botos Balázs idén már kommentátor is volt egy magyarországi versenyen, illetve a Twitch Rivals nevű megmérettetésen a Team East nevű európai csapatot képviselte a másik három versenyzővel együtt.

Neked is lehet esélyed!

Tóth Imre szakkört szervez a fiatal gamerek számára, hogy bármelyik 13 év feletti fiatalnak esélye nyíljon ilyen és ehhez hasonló versenyeken részt venni és eredményt elérni.