0:00
/
Mecénás-díj és ami mögötte van

Vagyis a kitartás és a rengeteg munka. Tanulás, olykor lemondás. Mint arról a közelmúltban beszámoltunk, a legjobb tanulókat, tehetségeket és felkészítőiket jutalmazták Szekszádon, a Babits Mihály Kulturális Központban.


A város összesen 3 millió 385 ezer forinttal díjazta a kiváló eredményteket.

Legtöbb kitüntetett a Garay János Gimnáziumból érkezett (14), az intézményt követte 13 elismeréssel a Garay János Általános Iskola, 9 a Dienes Valéria Általános, 8 az I. Béla Gimnázium, 8 a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum, 5 a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, 5 a Szent József Iskolaközpont, 4 – 4 a PTE IGYFK Gyakorló Általános Iskola illetve a Baka István Általános Iskola, 3 a Babits Mihály Általános Iskola. 

Megszólal: 

  • Füzi János, aki Lozsányi Julianna felkészítője. Julianna a XIII. Országos Kodály Zoltán Szolfézs és népdaléneklési verseny 2. helyezéséért valamint a népdal éneklés különdíjáért léphetett a közönség elé. 
  • Erősné Máté Éva, tanár és tanítványa Chang Qin, aki a III. Nemzetközi "Zongoramesék" Zongoraversenyen elért – Arany minősítéséért kapott elismerést.


  • Valdraf Nikolett (4. helyezés) és Nyirati Dominik Zoltán (6. helyezés), mindketten a Teöreök Aladár Országos Tanulói Gépíróversenyen vettek részt, a tanuló III. kategória díjazottjai. (Felkészítő: dr. Skaliczki Ildikó, Erdélyi Mónika)

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek is!

(fotó: Liszt Ferenc Zeneiskola és Bezerédj István Technikum Facebook oldala)