Véget ért a „Május a vérnyomásmérés hónapja” May Measurement Month (MMM23) elnevezésű országos vérnyomásmérő kampány. A Magyar Hipertónia Társaság (MHT) a múlt héten tartotta meg értékelő ülését, amelyen Járai Zoltán professzor, az MHT társaság elnöke ismertette az országos eredményeket. Országszerte, közel 3000 mérést hajtottak végre a hónap folyamán, melyből 1600 mérést a szekszárdi kórház és társszervezetei végeztek el. Ezzel az eredménnyel, megduplázva a tavalyi sikereket, újra első a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház.

Az a hatalmas munka, amit a kórház és a rendelőintézet dolgozói, az Egészségfejlesztési Irodával, a rendelőintézetben működő Ezüst Kígyó gyógyszertár dolgozóival valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársaival közösen elvégeztek, fényes sikert aratott. Cégeknél, vidéki helyszíneken, idős otthonokban, rendőrségnél, vízműnél, a kormányhivatalnál, a rendelőintézetben és a szekszárdi kórház osztályain is mérték az elmúlt hónap folyamán a hozzájuk betérő, náluk megforduló emberek vérnyomását.

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Kardiológiai Osztályának ambulanciája a tavalyihoz hasonlóan, idén is kiérdemelte a hipertóniai centrum címet, az itt folyó magas szintű tevékenység, tudás, apparátus és műszerezettség miatt. A Magyar Hipertóniai Társaság, minden 50 feltöltött adat után egy vérnyomásmérőt ad ajándékba. Ez pedig 2023-ban több mint 30 új vérnyomásmérőt jelent a Tolna Vármegyei Balassa János Kórháznak.