Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Megújult az „Ady” tanműhelye

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum európai uniós támogatással ágazati képzőközpontot hozott létre a specializált gép- és járműgyártás területén, csatlakozó partnereivel együttműködésben. A projekt 270,10 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Széchenyi 2020 program keretén belül valósult meg. Ennek részeként megújult a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium gépjármű-diagnosztikai tanműhelye.

Az infrastrukturális felújítás mellett a gyakorlati oktatáshoz kapcsolódó bútorok, oktatás- és biztonságtechnikai, diagnosztikai eszközök, a különböző meghajtásokat bemutató (elektromos, hibrid és benzines) preparált gépjárművek, valamint informatikai eszközök is kerültek beszerzésre.

„Kiemelt feladatunknak tekintjük az e-mobilitáshoz kötődő képzések erősítését. Látjuk azt, hogy országosan is nagyon nagy jelentősége van az e-mobilitásnak és azt is látjuk, hogy ebben szakemberek képzésére van szükség.” – tudtuk meg Dömötör Csabától, a Szekszárdi Szakképzési Centrum kancellárjától.

 

Képek: Tolna Megyei SZC Ady Technikum és Kollégium Facebook oldala