Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két tűzeset mellett öt műszaki mentés. Ide vonultak vármegyénk tűzoltói. 

Szekszárdon, a Tartsay Vilmos lakótelepen járműforgalmat veszélyeztető félig letört faágnál, míg négy további alkalommal közlekedési baleseteknél avatkoztak be a tűzoltórajok.

  • Személyautó futott rá egy munkagépet szállító kamion pótkocsijára, majd azt követően a szalagkorlátnak ütközött Szedres közelében, az M6-os autópálya 132. kilométerénél, a jobb pályatesten.

A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi sofőrjét mentőhelikopter szállította a kórházba.

  • Egy kanapé gyulladt ki Magyarkeszin, a Vörösmarty utcában. A tulajdonos idejében megfékezte a tüzet, a tamási önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók hőkamerával vizsgálták az adott helyiséget.
  • Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó Bonyhádon, a 6-os számú főút 160. kilométerénél. A műszaki mentés helyszínére a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Egy gyerek és három felnőtt utast a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

Idén 128 esetben vonultak vármegyénk tűzoltói közlekedési balesetekhez, amelyeknél összesen 80-an sérültek meg, míg további 4 ember életét már nem lehetett megmenteni. 

A megváltozott időjárási feltételek, rossz látási viszonyok, a koncentrációt negatívan befolyásoló hőség mellett fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, és a megválasztott sebesség mindig legyen összhangban a közlekedést befolyásoló tényezőkkel.

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság