A Bonyhádi Járásbíróság a napokban tartott előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A vádlott társasházak közös képviseletét látta el Bonyhádon

2016. és 2021. év közötti időszakban, az általa képviselt társasházak üzemeltetési számlájáról több részletben vett fel készpénzt, melynek egy részét számlával igazolható módon a társasházak működési költségeinek kifizetésére fordította, valamint a tiszteletdíját fedezte belőle. A fennmaradó összeget a saját céljaira költötte, elszámolás nélkül.

A vádlott által okozott kár – az általa képviselt hat bonyhádi társasház vonatkozásában – összesen 8.420.288 forint.

Az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottat 5 rendeli sikkasztás bűntettében és 1 rendbeli sikkasztás vétségében mondta ki bűnösnek – írja közleményében  a Bonyhádi Járásbíróság!

A bíróság halmazati büntetésül 2 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. A járásbíróság emellett polgári jogi igény megfizetésére is kötelezte a vádlottat, mindösszesen 8.420.288 forint összegben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője az ítéletet tudomásul vették.

(fotó: illusztráció, pixabay)