A Minősített Könyvtár kitüntető címet adományozta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a bonyhádi könyvtárnak az úgynevezett Teljes Körű Minőségmenedzsment (TQM) szemléletű eszközeinek és módszereinek kiemelkedő színvonalú alkalmazásáért.

Budapesten vehették át az elismerést 

A cím használatára 2023-2027 között jogosult a Solymár Imre Városi Könyvtár. Az elismerést január 21-én vehette át Budapesten, az Országos Széchenyi Könyvtár dísztermében az intézmény képviseletében Schnell-Nagy Erika igazgató, továbbá Csobot Edina, Varga Gyuláné, Butschli Péter és Golubar Katalin munkatársak. 

Bonyhádon töltött egy napot a szakértő csapat 

A Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz benyújtott pályázatukkal csatlakozhattak a felhíváshoz. A szakmai beszámoló és az önértékelés beküldését követően egy szakértő csapat látogatott el és töltött egy teljes napot Bonyhádon, hogy megtapasztalják mindazt, ami a völgységiek pályázatában szerepelt. Megerősítést nyertek a leírtak, így a Solymár Imre Városi Könyvtár azon kilenc magyarországi bibliotéka közé került, akik az idei évben megkapták a rangos szakmai elismerést. 

A díjjal 500.000 forint támogatást is kapott intézmény. Az elismerésnek köszönhetően a jövőben pályázhatnak az úgynevezett minősített könyvtár-díjra, amely ugyancsak a terveik között szerepel.