Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mobilozási szokásokat sokan és gyakran vizsgálják. Lebontva generációkra, vagy éppen nemekre, esetleg fókuszba helyezve egyes ünnepi alkalmakat. A HONOR most ötezer 18 és 44 év közötti felnőtt körében végzett kutatást, mely bemutatja, hogy miként maradnak kapcsolatban a modern párkapcsolatok tagjai. 

Érdekes eredmények

A friss szerelmesek – nem is aktuálisabb az adat, a Valentin nap után két nappal – átlagban napi közel 50 percet töltenek telefonjaikon. Mármint egymással csicseregve. Ez az adat két év alatt közel 33 percre csökken. 

Minden második üzenet szándékosan késleltetett, hogy ne tűnjön túlságosan komolynak az elkötelezettségünk.

Jól mutatja a kapcsolatot az üzenetarány is

Kezdetben átlagosan 21 üzenetet küldenek naponta a szerelmesek, sőt 10 alkalommal posztolnak is a közösségi médiában. A felmérés szerint nem mindegy a válaszüzenet gyorsasága sem. 

A válaszadók 48 százaléka bevallotta, hogy a kapcsolat elején mindig vár valamennyit a válasz előtt, hogy úgy tűnjön, mintha “lazán” kezelné a helyzetet.

Az emberek közel harmada szeretve érezte magát már akkor, amikor több üzenetet is kapott párjától, mielőtt ő válaszolt volna. A megkérdezettek harmada ismerte el, hogy már-már megszállottan pillantgat telefonjára az első pár hónapban. 

Erre figyelj!

A megkérdezettek 32 százaléka nem is gondol már második randira, ha két nappal az első után nem kap valamilyen üzenetet partnerétől.

(forrás: OnePoll, fotó pixabay)