A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai férfival szemben folytattak, aki családtagjai sérelmére követett el több bűncselekményt.

Több emberre rálőtt

2022. február 2-án délelőtt egy 44 éves helyi férfi Tolnán a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy ház közös udvarán a nála lévő pisztollyal többször rálőtt lánytestvére élettársára és a vele közösen dolgozó másik két személyre. Az esemény során senki nem sérült meg. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 44 éves férfit. Elszámoltatását követően előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Az elkövető lakásán kutatást tartottak és lefoglalták azt az airsoft pisztolyt is, amivel korábban lövöldözött.

A férfi korábban több alkalommal zaklatta rokonait, egy esetben bántalmazta is egyiküket. Tettei miatt a bíróság távoltartást rendelt el vele szemben.

A Tolnai Rendőrőrsön zaklatás, súlyos testi sértés kísérlet és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt folyt ellene büntetőeljárás.  

Az esetek körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.