Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vannak olyan növények, amelyek akkor lesznek a legszebbek tavasszal, ha már idén ősszel elülteted őket.

Őszirózsa

Az őszirózsa olyan növény, amely szinte minden kertben díszesen ragyog. Az első fagyok előtt 6-8 héttel érdemes elvetni. Ne ijedj meg, amikor tavasszal nem bújik elő, májusban szokott előbukkanni. Egy biztos: színes és illatos éke lesz a kertednek!

Kisfészkű kúpvirág

A kisfészkű kúpvirág nagyon látványos. Általában a nyár közepén és ősszel virágzik. Van belőle évelő fajta, ilyet érdemes ültetned, így már tavasszal előbújhat virágozni.

Százszorszép

A százszorszép viszonylag későn borul virágba, de sokáig élvezheted a szépségét. Évelő növény, de arra figyelj, hogy legalább hat héttel az első fagyok előtt elültesd.

Árvácska

Az árvácska későn virágzik, ráadásul az enyhe fagyokat is kibírja. Az ősz bármely időszakában elültetheted, mert kibírja a telet, virágládában, cserépben is jól érzi magát.

Évelő fűszernövények

Ugyan nem virágok, de a fűszernövényeket is ősszel érdemes elültetni, a kakukkfű, az oregánó és a zsálya évelő növények. Ezekből még ebben az évben szedhetsz, jövő tavasszal pedig újra kihajtanak majd.