Neki köszönhetően egy újabb esztendőig őrizheti Tolna vármegye a Magyar Tűzoltósport Egyesület vándorkupáját.

Tavaly Gulyás István, dombóvári hivatásos tűzoltó lett az összetett bajnok, míg az idei négy lépcsőfutó verseny végeztével egy kurdi önkéntes tűzoltó, Nagy Kornél gyűjtötte a legtöbb pontot.

Összetett harmadik helyen szintén egy vármegyei tűzoltó: Turcsán Tamás, paksi hivatásos tűzoltó végzett.

Több száz induló

Pontosan 215 induló tette próbára fizikai erőnlétét, szakmai tudását, gyorsaságát, elhivatottságát és kitartását a versenyek alkalmával. Vármegyénket négy tűzoltóság képviselte.

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Csikos Bence, Iván Péter, Juhász István, Kalmár Csaba és Vitos Gábor; a Faddi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Fehér Dániel, Fehér Levente, Horváth Tamás, Lucz István, Szalai Ákos, Szalai-Sebestyén Milán és Tanács Géza; a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől Nagy Kornél; míg a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Turcsán Márk és Turcsán Tamás nevezett az egyes megmérettetésekre.

Több ezer lépcsőfokot kellett meghódítaniuk

A Balatonlellén, Budapesten, Egerben és Kecskeméten megrendezett versenyeken a tucatnyi emeleten keresztül kijelölt útvonalat teljes védőruházatban és légzőkészülék használata mellett kellett teljesítenie a tűzoltóknak.

A több ezer lépcsőfokot egyéb feladatok végrehajtása mellett – kézi porral oltó készülék cipelése, emelőpárnák működtetése, 80 kilogrammos bábu mentése, tömlők, sugárcsövek kapcsolása – küzdötték le a tűzoltók, miközben az idővel is versenyt futottak.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!