Befejeződött a biritói közösségi ház rekonstrukciója. A projektben a linóleumos padlót hidegburkolatra cserélték. Megújult az elektromos hálózat, és az épületben energiatakarékos LED-es izzók világítanak. Mindemellett a vizesblokkon teljes rekonstrukciót végeztek.

A kivitelező az MVM OVIT Építő Kft. volt.

Már megszokhatták a lakosok, hogy nagy figyelmet fordít a városvezetés a településrészekre. Célunk az ott élők komfortérzetétének javítása. Ez a mostani beruházással sikerült – tájékoztatott Szabó Péter. Paks polgármestere hozzátette, hogy a közösségi ház kiemelt helyet foglal el a településrész életében, számos programot itt rendeznek meg, többek között a Biritói napot.

Az épület műszaki átadásán Benke Gábor, a biritói településrész önkormányzati képviselője elmondta, hálás, hogy részesei lehettek a pályázatnak. Kiemelte, hogy a projektnek köszönhetően olyan fejlesztések is megvalósultak, amelyek többéves problémát oldottak meg.

A beruházás a terület- és településfejlesztési operatív programban elnyert 16 millió forint pályázati forrásból valósult meg. A közösségi házat egy régi műhelycsarnokból alakították ki, mely az évek során szakaszosan újult meg. Paks Város Önkormányzata – a Településrészi közösségi terek fejlesztése című pályázat keretében – az épület közösségi tereinek és kulturális célú infrastruktúrájának újabb korszerűsítése mellett döntött, ezzel is tovább támogatva a biritói közösséget.