Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Nagyszabású programokkal várja a látogatókat a Babits

Három programsorozat kevesebb, mint egy hónap alatt. Ezzel készül a Babits Mihály Kulturális Központ már e hét szombatjától.

A kedden tartott sajtótájékoztatón Berlinger Attila, a központ ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy április 29-én a Tánc Világnapját ünnepli a város, két napra rá, május 1-jén Retro Majálist rendeznek, május 8–14. között pedig a Közösségek Hetét hozzák tető alá a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ közreműködésével.

Tánc Világnapja

A tánc világnapján az Agóra sétányon 16:00-18:00-ig várják az érdeklődőket helyi mozgásművészeti csoportok mutatkoznak be. 18:00-21:00-ig ingyenes latin táncórák vehetők a helyszínen.

Retro Majális

A Retro Majális egy egész napi program lesz. A Prométheusz Parkban találkozhatnak az érdeklődők akrobatikával, kutyaszépségversennyel, táncos és énekes csoportok fellépésével, de lesz Oldtimer felvonulás, bábszínház, játszóház, valamint kirakodó vásár is. A napot a Desperado és a Kozmix koncertje koronázza meg este.

Közösségek Hete

A Közösségek Hete napokon át tartó programsorozat, amelyet a kulturális központ a Humánszolgáltató Központtal összefogva szervez meg. Tolácziné Varga Zsuzsanna, a központ vezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a május 13-án, szombaton családi napot tartanak, ahol számos program várjak a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A kulturális központ előadásokkal, kórustalálkozóval, gulyásfőző versennyel és a Tréfás Tusa nevű vetélkedővel várja a közönséget.