Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár is csatlakozik azon intézményekhez, amelyek programokat szerveznek az Országos Könyvtári Napokhoz. Az esemény idei hívószavai az esély, egyenlőség és a könyvtár.

Petőfi és a mentett madarak

A programsorozat október 3-án, hétfőn kezdődik. Városunkban az első rendezvény 17:00 órakor lesz. Hermann Róbert előadását hallhatja a közönség „Petőfi a szabadságharcban” címmel. A szerdai napon a mentett madarakról tájékozódhatnak a résztvevők, Prohászka Viola előadásában.

A lélekírás titkai

Csütörtökön író-olvasó találkozón vehetnek részt az érdeklődők, A lélekírás titkai címen. Szurovecz Kitti érkezik. Pénteken Polc Alaine műveiből olvasnak fel, szombaton pedig Mórágyra és Bátaapátiba kirándulnak a résztvevők.

Harry Potter és egy koncert

Vasárnap 9:00-18:00 óráig lesz nyitva városunk könyvtára, ahol 9:00, 11:00 és 13:00 órási indulással az érdeklődőknek Harry Potter témájú szabadulóraktárból kell kivarázsolniuk magukat. 15:00-kor Kovács József bűvészműsorát láthatja a közönség, 17:00 órás kezdéssel pedig a Resti Kornél Zenekar ad koncertet.

A Gyermekkönyvtárt se felejtsd el

A Gyermekkönyvtárban sem fognak unatkozni. Hétfőn bemutatkozik a Mazsola Könyvtári Babaklub és Hermann Róbert tart előadást az Aradi vértanúkról. Kedden Dávid Ádám előadását hallhatják az érdeklődők „Koppány dalokat ír” címmel. Szerdán Petőfiről lesz szó, mielőtt sztár lett. Csütörtökön Böröcz Attila tart előadást Búvárszemüvegen át a világ címmel, pénteken pedig a Piroska és a farkas meséjét hallhatják a résztvevők.