Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kanadában logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon. István György, a válogatott csapatkapitánya arról tájékoztatta a sajtót, hogy Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot.

„Nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki.”

A logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét.

„Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.”

Hazánk csapata az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött a negyedik helyezen zárt.

Hazánk világbajnokot is adott már

Logikai rejtvényfejtő-világbajnokságot 1992 óta szerveznek. Magyar válogatott csapatban már ötször volt bronzérmes, míg egyéniben Madarassy Pál 2007-ben világbajnok lett.

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg.
 

A jövő évi versenyeket Kínában rendezik meg, amelyre a válogatóversenyt hamarosan meghirdeti a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete.

(fotó: illusztráció, pixabay)