Ma már a szép korúak nagyon nagy része is fent van a világhálón. Ennek egyik oka kényszerű. A szétszakadt családtagokkal így van lehetőség a kapcsolattartásra. 

A napokban az internet biztonságról tartottak előadást Tamásiban, Szekszárdon és Dombóváron a rendőrség munkatársai. Célközönség az idősek korosztálya. Öt megyés megelőzési projekt zajlik.

A program célja, hogy az összefogás erejét, a megelőzés fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül – középpontban a különböző bűnmegelőzési témákkal – szórakoztató módon mozgassák meg öt megye lakosságát. 

Szegeden startolt a program szeptemberben

A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya- , a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság mellett Tolna megye részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával 2022. szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait.


A stafétabot Huszti alezredesnél

Szekszárdon október végén a baranyaiaktól vette át a stafétabotot Huszti Gábor r. alezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, így a programsorozat Tolnában folytatódik. 

A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül az időskorúak részére tartanak tájékoztatókat, amelynek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

November 7-én tartott előadást Farkas Gabriella Nóra r.alezredes a Tamási Rendőrkapitányság szakembere a helyi idősek otthonában az időseket érintő internetes veszélyekről, 25 érdeklődőnek. Szekszárdon Huszti Gábor a Platán Nyugdíjas Klub tagjai részére tartott előadást a témában. Dombóváron Tóth Szilvia r. főtörzszászlós a helyi Baptista Tevékeny Szeretetszolgálat Új Esély Központ gondozottjait tájékoztatta a rájuk leselkedő veszélyekről.

A stafétát 2022. november 14-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság veszi át.