3 hónap

Sajnálatos tény, hogy Tolnában még mindig történnek sérüléses balesetek amiatt, mert a járművezetők ittasan ülnek volán mögé. A rendőrök folyamatosan ellenőrzik a járművezetőket a vármegye útjain.

Fél tucat sofőr

Az elmúlt hétvégén csupán, akiknél a szonda alkoholt jelzett. Közülük egy sofőr volt, akinek a szervezetében az alkohol mértéke nem haladta meg a bűncselekményi értékhatárt, ezért neki a jogosítványa nem bánta a hibát, de 130.000 forint bírságot és 8 közlekedési előéleti pontot jegyeztek fel neki az egyenruhások. 

A többieknek a jogosítványa bánta a meggondolatlanságot. 

Egy 23 éves alsónyéki férfi is köztük volt, akinek három nappal korábban éppen ittas vezetés miatt vették el a vezetői engedélyét. Volt egy 81 paksi férfi is, akinél a szonda igen magas értéket mutatott. A helyszínen ugrott a jogsi.

Az eltiltás hatálya alatti vezetés is bűncselekmény

Vagyis, ha valakit a rendőrség vagy a bíróság jogerősen eltilt a jármű vezetésétől, de a sofőr ennek ellenére mégis a volán mögé ül. Sajnos az ilyen bűncselekményt elkövetők száma sem csökken. Csaknem mindennap akad olyan sofőr, aki eltiltás hatálya alatt vezet járművet. 

Legutóbb egy 24 éves Nagykónyiban élő férfit ellenőriztek Tamásiban, akit néhány hete tiltottak el jogerősen a vezetéstől egy hónapra. A sofőr ennyit sem bírt ki, mert újra volán mögé ült. Őt még szombaton este gyanúsítottként hallgatták ki a tamási rendőrök eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette miatt. Ezúttal bíróság dönt majd a sofőr büntetéséről.

Az engedély nélküli vezetés egy szigorúan büntetendő szabálysértés

A jogosítvány nélkül vezető sofőröket a rendőrök őrizetbe is vehetik. 

Ez történt a hétvégén egy 55 éves csikóstöttősi férfivel, aki engedély nélkül furikázott a településen, amikor az egyenruhások ellenőrizték. A sofőrt a dombóvári rendőrök őrizetbe is vették. Sorsáról neki is a bíróság dönt.