Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán már többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, és a délután második felében, valamint az esti órákban egy közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok is kialakulhatnak északnyugaton és nyugaton. Sokfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet.  

28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Az ország nagy részén a nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, de északkeleten az északkeleti szél lehet élénk, erős. Zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. A front hatására mérséklődik a meleg, a legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, délkeleten lehet a legmelegebb.

Szerdán napközben még nem várható fronthatás, de az átlagosnál több fokkal melegebb időben melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek.