Felelnie kell érte a vádlottnak. A Szekszárdi Járási Ügyészség összesen 9 rendbeli, két esetben kísérleti szakban maradt lopás vétsége, valamint falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves férfi ellen, aki jelenleg is letartóztatásban van. 

A vádirat szerint

A vádlott tavaly elhatározta, hogy a mindennapi életvitelét bűncselekmények elkövetéséből származó vagyonnal fogja kiegészíteni, ezért követte el közel két hónapon keresztül különböző településen jellemzően az esti, éjszakai órákban lopást követett el.
A vádlott egy külterületi ingatlan pincéjének a lakatpántját lefeszítette, a pincéből méhészeti segédeszközöket és ágvágót tulajdonított el.

Ugyanekkor egy fekete krétával az épület falán falfirkát helyezett el, mégpedig a saját nevét és aláírását írta a falra.

Tamásiban a strand közelében az út mellé telepített csőkamerát a foglalatából kitépte és eltulajdonította, mellyel közel 30.000,-Ft lopási kárt, ezen felül pedig rongálási kárt is okozott, mely nem térült meg.

Kaposváron betörte egy családi ház ablakát

Bemászott, és a házból ékszereket akart magával vinni, de a kiérkező rendőrjárőrök tetten érték. Egy este a vádlott sorban egymás után kinyitotta négy parkoló autó ajtaját is, azokban kutatott, de csak az egyikből lopott el készpénzt.
Egy szekszárdi áruházból két hangszórót tulajdonított el. Kifelé menet tetten érték, így a kár megtérült.
Egy divatáruház bejárati ajtajának üvegét egy térkődarabbal törte be, majd a pénztárgép fiókját kitépte és magával vitte, eltulajdonítva a benne lévő 30.000,-Ft készpénzt. Ezt követően a pénzt még az üzlet közelében a fiókból kivette, az összetört fiókot pedig eldobta. A rongálási kár további 88 ezer forint.  Hasonlóan jutott be egy dohányboltba, ahol a pulton lévő pénztárgép nyitott fiókjából tulajdonított el készpénzt.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, korábban is főként lopások miatt ítélték el.

Vele szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltását és vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pixabay)