Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 18 éves férfi és 17 éves fiatalkorú társa ellen. 2023. szeptember 19-én este előre megbeszélt lopási szándékkal az egyik Tolna vármegyei községben egy ismerősük ingatlanjához mentek. A ház hátsó részén lévő kiskapun mentek be. Levágták az istálló épület fa ajtaján lévő lakatot. 

Eltulajdonítottak egy elektromos, korongos köszörűgépet

A lopással okozott kár 5.600,-Ft volt, mely nem térült meg. Az eltulajdonított gépet később a vádlottak szétszerelték, az alkatrészeket az általuk korábban gyűjtött fémhulladékok közé tették, majd átadták a fiatalkorú vádlott édesapjának, aki a hulladéktelepen leadta.

„Arról azonban nem volt tudomása, hogy lopásból származó fémáru is van a hulladékban”

– írja közleményében Dr. Kiss Yvette, sajtószóvivő a Tolna Vármegyei Főügyészségtől.

A vádlottak az összes vashulladékért kb. 6.000,- Ft-ot kaptak, amelyet elfeleztek és elköltöttek.

A vádlottak büntetlen előéletűek

A járási ügyészség a fiatal felnőtt vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, a fiatalkorú vádlottal szemben pedig próbára bocsátás alkalmazását és pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál. Az ügyészség egyben indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására is.

(fotó: illusztráció, pixabay)