Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Frissítve!
15:23

 Két személyautó ütközött össze, az M5-ös autópályán, Balástya közelében, a Szeged felé vezető oldalon. A 143-as km-nél egy sávon halad a forgalom.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M4-es autóúton a Budapest felé vezető oldalán, Törökszentmiklós közelében. A 116-os kilométernél már mindkét sáv járható.


Frissítve!
12:35

Két személyautó ütközött össze, az 54-es főúton Bócsa és Jakabszállás között. A 26-os km-nél félpályás útzár van érvényben.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Tatabánya térségében az 53-as km-nél már mindegyik sáv járható, de a torlódás továbbra is több kilométeres.


Frissítve!
11:15

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Tatabánya térségében kigyulladt egy kamion. A 53-as km-nél sávzárás követel figyelmet! A baleset mögött 1-2 km-es a torlódás.


Frissítve!
08:40

Az M43-as autópályán Csanádpalotánál, a magyar-román határszakaszon a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 7 kilométert.

Az M31-es autópályán az M3-as autópálya irányába, az 1-es és a 3-as kilométer között javítják a betonburkolatot, a forgalmat a leálló sávon keresztül terelik, napközben lassulásra kell készülni.

Az M0-s autóút irányába, a 8-as és a 7-es km között szintén burkolatot javítanak, ott a külső sávot zárták le. A 2-es és az 1-es km között híddilatációt javítanak, csak a belső sávon lehet autózni.

Kamionstop
A kamiontilalom az ünnepi hosszú hétvégén október 31-én (hétfőn) este 10 órától november 1-jén, (kedden) 22.00-ig lesz érvényben. 


05:29

 

Országszerte ködös, párás az idő. Helyenként akár 100 méter alá is csökkenhet a belátható út hossza.

A ködképződés miatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani, valamint a szitálás által érintett tájakon nedves, vizes útszakaszokra.

Tartsatok nagyobb követési távolságot, vezessetek a szokottnál körültekintőbben! 

Jó utat!

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé, az emődi szakaszon Polgár térségében, a 172-es km-nél meghibásodott a dilatációs szerkezet. Sávlezárás követel figyelmet.

Az M35-ös autópálya csomópontjánál, a 185-ös és a 187-es km között útépítési munkák miatt a belső sávot mindkét irányban lezárták.

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópont után lévő híd dilatációs szerkezetét javítják. A 14-es km-nél a külső sávot lezárták. 

Az M30-as autópályán, Miskolcnál, a 3-as főúti körforgalom feletti hídon meghibásodott a dilatációs szerkezet. Az M3-as autópálya felé a 30-as és a 29-es km között csak a külső sáv járható.

Az M31-es autópályán, 
– az M3-as autópálya irányába, az 1-es és a 3-as km között javítják a betonburkolatot, a forgalmat a leálló sávon keresztül terelik, napközben lassulásra készüljenek! 

– Az M0-s autóút irányába, a 8-as és a 7-es km között szintén burkolatot javítanak, ott a külső sávot zárták le. A 2-es és az 1-es km között híddilatációt javítanak, csak a belső sávon autózhatnak.

Az M35-ös autópályán a Berettyóújfalu felé vezető oldalon, az 1-es km közelében csomópontépítés miatt lezárták a belső és a leálló sávot.

Az ellenkező, M3-as autópálya felé vezető oldalon hasonló munkavégzés miatt, a 2-es és az 1-es km között a leálló sávot zárták le.

Az M70-es autópályán, műszaki meghibásodás miatt mindkét oldalon lezárták a Kerka pihenőhelyet.

Az M0-s autóút keleti szakaszán, Pécel térségében a 49-es km-nél a burkolat betontábláit cserélik, ezért az M3-as autópálya irányába sávelhúzással terelik a járműveket.

Főutak

A 2-es főúton, Dunakeszi belterületén, a 17-es km-nél ún. intelligens gyalogátkelőhely karbantartását végzik, mindkét oldalon útszűkületen kell áthajtani.

A 3-as főúton, 
– Gyöngyös határában körforgalmú csomópontot építenek. A 80-as km-nél irányként egy-egy sávon lehet autózni és hétköznapokon jelzőőrös irányítás mellett halad a forgalom. A korlátozás november elejéig tart.
– Hatvan és Hort között, valamint Gyöngyös közelében, a burkolat repedéseit öntik ki. Munkanapokon, napközben több szakaszon félpályás lezárás mellett dolgoznak.

Miskolcon, a 3-as főút Király utcai szakaszán még tart a Vörösmarty utcai csomópont átépítése. A többsávos szakaszon félpályás lezárást vezettek be úgy, hogy mindkét irányban csak egy sáv járható, és a főútról egyik irányból sem lehet a Vörösmarty utcába bekanyarodni.

Miskolcon a József Attila utcában, a Gömöri felüljárónál csatornafedlapot javítanak. A 186-os km-nél a belváros irányába a belső sávot kerítették el a forgalom elől.

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Pécs belterületén, a 6-os főúton, a Rákóczi úton közmű rekonstrukciót végeznek. A 197-es km közelében a Koller utcai kereszteződés után sávlezárás követel figyelmet az 58-as főút felé vezető oldalon.

A 6-os főúton Pécsett, a 195-ös km-nél vízvezetéket javítanak, a Pécsvárad felé vezető oldalon a külső sávot felbontották.

A 8-as főúton,
– Veszprém déli elkerülőjén, a 49-es és az 52-es km közötti szakaszon irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.
– Veszprém elkerülő szakaszán a balatonfüredi csomópontot teljesen megnyitották, azon minden le- és felhajtóág használható már. A közeli balatonalmádi csomópontban viszont a Székesfehérvár felé vezető oldalon a 8-as útra vezető felhajtóág jelenleg nem járható.

A 10-es főúton, Süttőn a Rákóczi Ferenc úton, a 62-es km-nél felújítják a járdát. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja az áthaladást. 

A 21-es főúton,
– Lőrinci, valamint Jobbágyi közelében, (a 8-10 illetve a 16-os km környezetében) a burkolat repedéseit öntik ki. Az osztott pályás szakaszon munkaidőben mindkét oldalon váltakozva zárják le a sávokat. 
– Lőrinci térségében munkanapokon burkolatjeleket festenek. Az 5-ös és a 14-es km között útszűkület, esetenként sávlezárás mellett dolgoznak.

A 23-as főúton Bátonyterenyénél, közel 2 km-es szakaszon útépítés miatt a fél útpályát több helyen 2-300 m-es szakaszon lezárták. Munkanapokon napközben jelzőőrök irányítanak. A 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket terelőútra irányítják.

A 25-ös főúton, Szúcs település belterületén, a Kossuth Lajos utcában aszfaltoznak. A 37-es és a 39-es km között félpályás lezárást vezettek be, munkanapokon napközben jelzőőrök irányítanak.

A 26-os főúton, 
– Miskolctól északra, a sajókeresztúri elágazásnál az osztott pályás szakaszon átépítik a csomópontot. A 7-es és a 8-as km között mindkét oldalon sávlezárás követel figyelmet, a járműveket a külső sávba terelik.
– Sajószentpéter közelében, a 12-es km-nél építési munka miatt a Miskolc felől érkezők sávlezárásra számítsanak!
– Kazincbarcika térségében, a 25-ös km környezetében favágók dolgoznak. Munkanapokon napközben jelzőőrök segítik a közlekedést.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél, a Szendrőládi Bódva-hidat felújítás miatt lezárták. A járműveket egy ideiglenesen kiépített hídra terelik, ahol jelzőlámpás irányítással haladhat a forgalom.

A 31-es főúton, 
– felújítási munkák miatt helyenként félpályás lezárást vezettek be a Szentmártonkáta és a megyehatár közötti szakaszon, az 54-es és a 69-es km között. 
– Dormánd határában útkarbantartók dolgoznak. A 128-as és a 129-es km között, jelzőtáblák jelzik az áthaladási elsőbbséget a félpályás lezárásnál.

A 37-es főúton, Sátoraljaújhely déli szakaszán a 74-es km-nél a vasúti átjárót lezárták, mert átépítik. A terelőutat a Pataki utca – Dohány utca útvonalra jelölték ki, amit sárga táblák is jeleznek.

A 45-ös főúton,
– Szentes térségében a Derekegyházára vezető út csatlakozásánál új csomópontot építenek, a 31-es km-nél a fél útpályát lezárták.
– Hódmezővásárhely közelében aszfaltoznak. A 49-es km-nél jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.

A 46-os főúton, Törökszentmiklós átkelési szakaszán, a Kossuth Lajos utcában burkolatfelújítás miatt félpályás útlezárásra készüljenek! A Hunyadi tér és a Dózsa György utca között nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít. 

A 49-es főúton, Csengernél a Szamos-híd dilatációs szerkezetet javítják. A munkaterületnél sávzárás van érvényben, az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.  (50-es km)

Az 51-es főúton,
– Sükösdön, a Dózsa György úton javítják a burkolatot. A 146-os km-nél lezárták a fél útpályát.
– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt sávlezárás követel figyelmet.

Az 55-ös főúton Mélykút átkelési szakaszán, a 67-es km-nél fenntartási munka miatt november közepéig mindkét irányban útszűkület van érvényben.

A 67-es főúton, Kaposfüred elkerülő szakaszán felújítják a burkolatot. A 44-es és a 48-as km közötti szakaszt lezárták, a forgalmat a településen keresztül terelik el.

A 71-es főút Balatonalmádi szakaszán, a 23-as és a 26-os km-nél felújítják a járdát, a fél útpályát egy 400 m hosszú szakaszon lezárták.

A 75-ös főúton,
– Zalaszentmihály és Pölöske között csatornáznak. A 25-ös és a 27-es km között szakaszonként félpályás lezárásra kell készülni! 
– Lenti átkelési szakaszán két hídon is korlátozásra készüljenek. A Kerka-ártéri-hídon, valamint a Malom-patak-hídján is építési munkák miatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 82-es főúton,
– Veszprém kivezető szakaszán, az 1-es km-nél útépítők dolgoznak. Az aszfaltozási munka miatt a fél útpályát lezárták, jelzőőrök irányítják a forgalmat.
– Écs belterületén, a 61-es km-nél csomópontot építenek, a Ravazd felé haladók számítsanak sávlezárásra.

A 83-as főúton,
– Tét északi csomópontjánál útépítés miatt a forgalom ideiglenes nyomvonalon halad, illetve az 54-es és az 55-ös km között az útépítést kiszolgáló terelőutat alakítottak ki, melyen munkaidőben jelzőőrök irányítanak.  
– Pápa északi határában, a Külső Győri úton szélesítik az útpályát. A 33-as és a 34-es km között a forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányítják. 

A 84-es főúton a soproni határátkelő előtt, a 127-es és a 128-as km között építési munkák miatt a fél útpályát lezárták. 

A 87-es főúton Vasszécseny közelében, a 11-es km-nél hídépítés miatt a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 251-es főúton Maklár térségében, az 1-es és a 4-es km között a burkolatrepedéseket öntik ki. Hétköznaponként félszélességű lezárás mellett dolgoznak.

A 441-es főúton Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. A 18-as km-nél lévő vasúti átjárót felújítják, csak egy sáv járható, váltakozva, ott is jelzőlámpás irányítással.

Kecskemét bevezető szakaszán, a 28-as km-nél csatornáznak, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa irányítja a járműveket.

A 491-es főúton,
– Kölcse és Sonkád között aszfaltoznak, félpályás lezárás mellett dolgoznak. (29 és 31 km között)
– Sonkád település belterületén a 29-es km közelében csatornáznak, félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra számítsanak. 

Kompközlekedés

A Duna középső szakaszán, Paks és Géderlak között megváltozott a komp menetrendje, melynek értelmében 7 órától 12 óráig jár, majd 14 órától 16 óráig szállítja a járműveket, óránként. 

A Tisza középső szakaszán,
– Tiszaroff és Tiszasüly között újra jár a komp. 
– Nagyrév Tiszabög közötti komp ismét közlekedik. 
– Vezseny és Martfű között, műszaki ok miatt továbbra sem jár a komp. 

A Szamoson Szamossályi és Porcsalma között közlekedő komp újra menetrend szerint közlekedik. 

A balatoni komp Szántód révből 6.40-től 18.40-ig jár, Tihany révből pedig 7 órától 19.00-ig szállítja a járműveket, 40 percenként.