11 hónap

"A vadászati világkiállítás nyilvánvalóvá tette, hogy van lehetőség, mód és keret a vadászatról való értelmes, civilizált, felvilágosító formában beszélni, e célt szolgálják az országszerte zajló Nimród Fórumok is" – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, a Nimród Vadászújság főszerkesztője, Szekszárdon. Kovács Zoltán a konferenciasorozat szekszárdi állomásán kiemelte: a rendezvényt 2023 januárjában azért indították el, hogy a világkiállítás hagyatéka fennmaradjon, tovább vihető legyen.

Fontos az információáramlás

Ezek a fórumok is lehetőséget adnak arra, hogy a vadásztársadalom folyamatosan nyomon követhesse a vadgazdálkodásban, a vadászati kultúrában, a természeti környezetben és a nagyvilágban  bekövetkező változásokat. Kiemelten fontos a vármegyén belüli tapasztalatok megosztása.

A természeti környezet használatának megváltozása

Ezt emelte ki az egyik fő témának.

"Az utóbbi években a korábbiaknál sokkal több turista, illetve vadászat által még meg nem érintett ember járja az erdőket a vadgazdálkodással érintett területeken, ami kommunikációs szempontból szerinte önmagában komoly kihívást jelent."

Horváth Kálmán, Tolna vármegye főispánja úgy vélte: a jövőben hasonló rendezvényeket érdemes lenne iskolákba is elvinni, hogy a vadászattal kapcsolatos ismereteket, tudnivalókat, az erdőlátogatások szabályait a fiatalokkal is megismertethessék.

"A Nimród Vadászújság kezdeményezésére létrejött konferenciasorozatra az ország minden részén nagy az érdeklődés, ami egyben megmutatja létjogosultságát is"

– ezt már Pilisi Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara Tolna vármegyei területi szervezetének elnöke tette hozzá.