A rongálási kár ennél sokkal több. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 27 éves helyi férfinak az ügyében, aki a múlt ősszel nyolc órán belül két autó ablakát törte be a vármegyeszékhelyen. 

Egy szekszárdi nő tett bejelentést 2023. november 7-én, éjjel negyed 2-kor, mert egy ismeretlen férfi az Arany János utcában nyitogatni próbála az ott parkoló kocsik ajtajait. 

A helyszínre érkező járőrök egy betört üvegű autóban megtalálták, majd elfogták a helyi fiatalembert, aki egy 1000 forintos nyereménnyel kecsegtető, de már nem beváltható sorsjegyet akart ellopni. A rongálási kár 60 ezer forint. A rendőrök előállították, gyanúsítottként kihallgatták, szabadon engedték.

Nem jutott messzire

Délelőtt egy férfi tett bejelentést, hogy valaki betörte a Szent-Györgyi Albert utcában parkoló kisteherautója ablaküvegét. A tolvaj egy jégkaparót vitt el.

"A lopással 450 forint, míg a rongálással 77 ezer forint kárt okozott"

– írja közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Egy szemtanú személyleírása alapján az egyenruhások azonosították az elkövetőt, ugyanazt a férfit, aki hajnalban is feltört egy kocsit. 

Egy órán belül elfogták

A fiatalembert már korábban is gyanúsítottként hallgatták ki egy másik ügyben. 2023 szeptemberében egy kakasdi nő elhagyott bankkártyáit találta meg, de azokat nem adta le. Több helyen vásárolt velük, közel 30 ezer forintot költött el a számláról.
Az újabb kihallgatást követően a férfit őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását. Azóta is börtönben van. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.