Az oktatási intézmények, különféle szervezetek és a családok közös felelőssége, hogy megismertessék a fiatalokat a különféle pályalehetőségekkel. Nem a legfőbb cél, hogy a gyermek 13-14 éves korában pontosan tisztában legyen azzal, mivel szeretne foglalkozni, de jó ha tudja, milyen lehetőségek közül választhat. Erre jók a pályaorientációs napok.

Szakmák vására

Éppen ezért minden évben megrendezésre kerül Dombóváron az MMSZ Esterházy Miklós Technikumban a „Szakmák vására", mely arra hivatott, hogy bemutassa az általános iskolák végzős diákjai számára, milyen szakmákat választhatnak az intézményben.

Standok és kiállítóhelyek

A rendezvényre meghívást kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetősége, valamint részt vett Kerényi Zsolt alpolgármester is. A diákok körülnézhettek az iskolában, a Buzánszky Jenő Sportkomplexum csarnokában pedig a szakmai kiállítók standjait látogathatták meg. Az iskola tanulói és oktatói mellett, a gyakorlati helyet adó vállalkozások és szervezetek települtek ki a helyszínre.

A programokkal párhuzamosan játékos teszteket tölthettek ki a diákok, az interaktív pontgyűjtőt legjobban kitöltők között értékes ajándékokat sorsoltak ki. A programon több mint kétszáz diák vett részt.