Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezúttal két táborban tartottak előadást a paksi rendőrök, közel 100 nebulónak. A paksi Mikka-Makka nyári gyermektábort látogatták meg a Paksi Rendőrkapitányság szakemberei, ahol a „Nyomoz a tábor!” című játékkal a rendőrségi munkát népszerűsítették.


Kitalált ugyan de izgalmas

A táborozók betekinthettek egy kitalált bűncselekmény felderítésébe. A játékot követően a 112-es központi segélyhívószám helyes használatáról, a pontos személyleírás fontosságáról, az ujjlenyomatok levételéről, összehasonlításáról tanulhattak játékos formában a gyerekek.


Ellátogattak a pusztahencsei hittan táborba is. Oda már, mint visszatérő előadók, vittek egy kiskutyát is. A többi játék és előadás mellett a kutyás rendőrök és a rendőrkutyák munkáját, kiképzésüket is bemutatták a táborozóknak.

A programok zárásaként ajándékba megkapták a gyerekek saját ujjlenyomatukat és különböző, a rendőrséggel és bűnmegelőzéssel kapcsolatos színezőket, fejtörőket.