Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Oceana Mahlmann 1982. január 23-án született német énekesnő. Zenei gyökerei a soulba , a reggae -be , a hip – hopba és a funkba ágyazódnak .
Oceanát édesanyja, egy német Haute Couture tervező nevelte. Apja DJ volt Martinique -ról . A funklegenda Maceo Parker közeli családi barát, és kisgyerekként együtt lépett fel vele a színpadon.

Tinédzser korában táncosként és koreográfusként nőtte ki magát. Aida szerepét alakította Tim Rice és Elton John Aida című musicaljében . 

2008-ban leszerződött a Warnerrel , hogy énekes-dalszerzőként letelepedjen.

Szólókarrierje 2009-ben indult be, amikor megjelent a Love Supply című debütáló albumáról a "Cry Cry" kislemez , amelyet az Ultra Records kiadó az Egyesült Államokban is kiadott . Ez áttörést jelentett a karrierjében: a dal volt a legtöbbet eladott kislemez Lengyelországban abban az évben, és több más európai országban is csúcsot ért el a slágerlistákon. A sikert követően az Oceana számos európai tévéműsorban szerepelt.