Diákok a nagyvilágban. A Lépést tartunk Európával című pályázat keretén belül 8 diák és 2 kísérőtanár írországi mobilitása kezdődött június végén.


Limerickben Gyenei Csanád és Árki Bence egy vidojátékokat forgalmazó cégnél, Gyugyi Dominik és Szabó Dániel a Hunt Múzeumban, Gerner Milán és Kotánczi Máté autószetelő műhelyben, Dudás-Vig Réka és Csiszár Laura pedig a St Mary's A.I.D. segélyszervezetnél dolgozik.


Valamennyien a nyelvgyakorlás mellett a helyszíni mindennapokba látnak bele. Felkésztítő és kísérőtanáraik Fodorné Csepeli Diána és Biróné Horváth Csilla. A diákok mobilitása 3 hetes, de szabadidejükben jut idő Írország természeti szépségét és kultúráját is megismerni.

 

Lásd a világot!

Tanulni lehet otthon, a négy fal között is. De nagyon hasznosak ezek a lehetőségek, hiszen azon túl, hogy kinyílik a fiatalok előtt a világ, közösséget építenek maguknak. Barátságok, akár életre szóló emberi kapcsolatok szövődhetnek a határon túl élők és a diákok között.

Ezen túl pedig a környezeti szépség, a történelmi múlt elragadó látványa is örök eméket kell hogy jelentsen a programban résztvevőknek.

(fotó:Tolna Megyei Szakképzési Centrum Facebook oldala)