Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia sorolta kiemelten fontos feladatok közé Magyarországon a bűnmegelőzést. A stratégia végrehajtásával pedig a kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot bízta meg, amely különböző civil és állami szervekkel közösen igyekszik a kitűzött célokat elérni. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot a Kormány 2011. április 12-én alakította meg, ezért a bűnmegelőzés napja április 12.

A bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő tevékenysége és együttműködése elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter dicséretben, valamint emléktárgy jutalomban részesítette Orsós Zoltán r. őrnagyot a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának kiemelt főelőadóját.

A díjazott az Országos Rendőr-főkapitányság auditóriumában megrendezett ünnepségen vehette át az elismerést Rétvári Bencétől, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, miniszterhelyettestől, valamint Hatala Józseftől, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökétől.