A leendő asztronauták 2 év kiképzés után a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) küldendő missziókon vagy az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Artemis nevű holdraszállási programjában vehetnek részt.

Több mint 4 ezer jelentkező közül egy 28 éves orvosnőt és egy 46 éves világbanki szakértőt választottak Japán két új űrhajósának, s 13 év után ez volt az első alkalom, hogy az országban újra toboroztak asztronautákat az előképzettséggel nem rendelkezők közül.

A japán űrkutatási hivatal (JAXA) arról számolt be, hogy Joneda Aju sebészként dolgozik a Japán Vöröskereszt egészségügyi központjában, Szuva Makoto pedig katasztrófakockázatok elemzésével foglalkozik a Világbanknál.
Emellett az is kiderült, hogy a leendő űrhajósok 2 év kiképzés után a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) küldendő missziókon vagy az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) Artemis nevű holdraszállási programjában vehetnek részt.
Az orvosnő főleg az űrutazásnak az emberi szervezetre gyakorolt hatását szeretné kutatni, a Világbank egykor Ruandában tanító klimatológusa pedig a Hold és a Mars klímájának tanulmányozásából kíván tanulságokat levonni a földi éghajlatot illetően.

A JAXA 2021-ben hirdetett űrhajósjelölti pályázatot az előképzettséggel nem rendelkezők számára, s azt tervezik, hogy legközelebb 5 év múlva lesz újabb toborzókampány, míg a legfőbb cél az, hogy az Egyesült Államok után Japán legyen a második ország, amely űrhajóst küld a Holdra.