Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Eszterbauer család bemutatkozásával no és egy kis borkostolóval folytatódik a Kultúrkortyok Szekszárdon. 
A megyeszékhelyet sokan a hegy levével azonosítják, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen a várost körülölelő dombvidék szőlőiből nyert ízletes borok messze földön híressé tették Szekszárdot.

2022. október 18. (kedd) 18 óra, Művészetek Háza

Kétezer éves múlt és hagyomány

A szekszárdi szőlő- és borkultúra kétezer éves múltjába enged betekintést Eszterbauer János borász, aki a hegy levével átitatott kurzuson helytörténeti érdekességekkel is szolgál majd. Mindamellett családja tradícióit is jobban megismerhetjük.  A borpiaci helyzet, Szekszárd lehetőségei a borkultúra terén szintén terítéken lesz.

"A szabadegyetem előadását kötetlen beszélgetéssel és  természetesen az Eszterbauer Borászat fantasztikus borainak kóstolójával zárjuk, hiszen, mint ismert, a hegy leve minden ajtót megnyit"

 – invitál az eseményre a Babits Mihály Kulturális Központ.  

A belépés díjtalan. Bort csak 18 éven felüli vendégek kóstolhatnak.