Mintegy százhúsz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a városba érkező turistákat Szegeden a Bor tér elnevezésű gasztronómiai fesztiválon.
Az immár tizenharmadik alkalommal megszervezett Bor tér egyedi hangulatú helyszínen kínál lehetőséget arra, hogy a vendégek ismerkedjenek a borászok termékeivel. A hosszú és változatos szegedi fesztiválnyár záró rendezvényén 120 pincészet várja a szegedieket.
A borok mellett pálinkaházak és vendéglátósok is kitelepülnek, valamint a kézműves kiállítók is színesítik termékeikkel az ötnapos fesztivált. A szomszédos Aradi vértanúk terén a borászok mellett kisüzemi sörök, pálinkák, kürtőskalács és kenyérlángos egészíti a Bor tér kínálatát.
A szegedi Bor tér idén is különleges élményt nyújt atmoszférájával mindazoknak, akik szeretik a finom borokat, a jó társaságot, a zenét és a nagy beszélgetéseket.
A fesztivál a kezdetektől fogva ingyenesen látogatható, és nincs kötelezően megvásárolandó üvegpohár. A szervezők a fesztivál környezeti lábnyomát csökkentendő már 2019-ben kivezették a műanyagpoharat a Dóm térről, bort csak üvegpohárból lehet fogyasztani. Erre kétféle verzióval, egy 480 ml-es Bor tér emblémás pohárral és egy 350 ml-es Szeged címeres, visszaváltható pohárral készülnek.
Idén is mindenhol Festipay kártyával vagy a saját bankkártyájukkal, illetve az ahhoz kapcsolódó okos eszközükkel fizethetnek a vendégek.
Szerdán este a belvárosból induló szüreti felvonulással kezdődnek a programok. A Dóm téren felállított két színpadon felváltva zajlanak majd a programok. Koncertezik mások mellett Janicsák Veca, Mező Misi, Gáspár Laci és Hevesi Tamás. Sipos Orsi fellépésével pedig először a rendezvény történetében a stand up műfaja is bemutatkozik a Dóm téren.
(Fotó: Facebook – Bor tér)