Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus végéig megújulnak a Pécsi Tudományegyetem pedagógusképzést szolgáló pécsi gyakorlóiskolái – tudatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

800 millió forintos beruházás

Mely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával zajlik.  A közleményből kiderül: a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda három különálló tagintézménye korszerűsödik az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.
 

A három iskolát érintő felújítás során bútorokat és különféle eszközöket is beszereznek, energetikai fejlesztéseket hajtanak végre, így megújulnak a nevelési-oktatási termek és folyosók, valamint más közös helyiségek.

A projekt részeként a három tagintézményben mintegy kilencven tanterem, számos mosdó, több tanári helyiség újul meg, emellett az egységekben minden fényforrást LED-technológiára cserélnek – közölte korábban a fejlesztésről a PTE.

Tavaly október végén jött a hír, hogy félmilliárd forintos fejlesztési forrás segítségével korszerűsítik az intézmény másik, szintén pedagógusképzést szolgáló, Szekszárdon működő gyakorló általános iskoláját. A szintén EFOP-os fejlesztés révén a PTE Illyés Gyula Általános Iskola őszig szintén teljes körű belső felújításon esik át, oda is új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart – közölte korábban az anyaintézmény.

(fotó: illusztráció, pixabay)