Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy erdei vagy hegyi kirándulásra való felkészülés egyik legfontosabb része az, hogyan pakolunk a hátizsákunkba. Nagyon el lehet rontani, de ha az ABC-t követed, akkor nem lehet hiba!

Hannes Künkel tapasztalt túrázó, akitől érdemes ellesni egy-két tippet, ha hátizsákkal és a tökéletes túrabakanccsal vágnánk neki a világnak. Künkel most a hátizsákba való bepakolás tökéletes módszeréről beszél, mely rövidíthető az angol ABC mozaikszóval.

A legjobb bepakolás ábécéje tehát a következő:

A, mint Accessibility (hozzáférhetőség). Ez azért fontos, hogy gyorsan hozzá tudj férni túrázás alatt is azokhoz a tárgyakhoz, eszközökhöz, amelyekre szükséged van.

B, mint Balance (egyensúly). Az egyensúly két dolog miatt borzasztó fontos, ez pedig a biztonság és a komfortérzet: úgy kell bepakolnod, hogy a hátizsákod ne húzzon el előre, hátra vagy oldalra, megfelelően osztódjon el a terhelés.

C, mint Compression (tömöttség). Ez azért nagyon fontos szempont, hogy mindent úgy tudj sűrűn egymás mellé pakolni, hogy az összes, túrázáshoz szükséges holmid elférjen a táskában.

És hogyan is néz ki az ABC bővebben? Mutatjuk!