Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! Diákversenyt. Az eredményhirdetésre csütörtökön került sor, ahol bejelentették, hogy a paksi csapat nyerte a megmérettetést. A paksi Energetikai Technikum és Kollégium csapata szerezte meg az első helyet.

A fiatalokat még mindig érdeklik a pénzügyek

Idén kifejezetten középiskolák és technikumok részére rendezték meg a versenyt. A szervezők szerint ez is mutatja, hogy vannak olyan fiatalok, akik érdeklődnek a pénzügyi irány iránt. Az Erste Bank vezérigazgatója, Jelasity Radován úgy fogalmazott, a pénzügyi tudatosság soha nem volt fontosabb mint napjainkban, ezért támogatja a bank harmadik éve a vetélkedőt.

A verseny azért is ennyire népszerű, mert a diákokat a való életre készíti fel és a mindennapos küzdelmekre, ezen kívül a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! versenyben való részvétel plusz pontot jelent majd a versenyzők önéletrajzában.

A versenyen a második a Kecskeméti SZC Lada Elek Technikum tanulóinak csapata lett, a harmadik helyet a Baranya Megyei SZC Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum diákjai nyerték el.