A zentai csata 325. évfordulója és a város ünnepének alkalmából rendeztek többnapos kulturális kavalkádot Zentán, amelyre Paks is meghívást kapott.

Az ünnepségre a Bottyánsánc az évszázadok forgatagában című kiállítással készültek a Paksi Városi Múzeum munkatársai. A tárlat megnyitója volt egyben a zentai többnapos rendezvénysorozat első programja.

A tárlat megnyitóján Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, Paksi Városi Múzeum igazgatója is köszöntötték a megjelenteket. A kiállítás a Bottyánsánc történetét meséli el a bronzkortól egészen a Rákóczi-szabadságharcig. A tárlatot makettek, műtárgyak másolatai, korabeli ruhába öltöztetett bábuk és interaktív táblák színesítik.

Számos foglalkozást tartottak a résztvevőknek

A kiállítás mellett múzeumpedagógiai- és kézműves-foglalkozással, illetve régészeti foglalkozással is készültek a Paksi Városi Múzeum munkatársai, valamint korabeli ruhákban, fegyverekkel és pajzsokkal készíthettek fotót az érdeklődők. Nagy sikert aratott a program, ahol több mint 300-an jelentek meg.