Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik több helyen besokallt már a világ a turistákból. Mert bár a gazdaság megkívánja a jelenlétüket, a helyi lakosságnak van, ami már sok.  Legutóbb a szelfiket ellehetetlenítő paravánokkal próbálkozott a meseszép ausztriai Hallstatt vezetése.

Az idill vonzó

Éppen ezért oly népszerű a kirándulók között is a település.

„Próbaképpen felállítottak egy magas fakerítést, amely részben elzárja a kilátást az alpesi tájra”

– jelentette az Oberösterreichische Nachrichten című regionális lap.  

Vajon mitől vált ennyire népszerűvé?

Egyrészt természeti adottságai miatt, másrészt a mindössze 750 fős település azután vált rendkívül népszerűvé a turisták körében, hogy elterjedt, róla mintázták a Jégvarázs című animációs kasszasiker királyságát.

„Az Im Römischen nevű városrészben, ahol világhírű panoráma nyílik a tóra és a partján épült festői szépségű településre, számos turista tolong mobiltelefonokkal és fényképezőgépekkel.”

A helyieket már zavarja a hangoskodás, a tolongás.  Alexander Scheutz polgármester szerint ha "a fotópont megszűnne fotópont lenni", akkor megszűnne a probléma.  Ezért próbálkoztak a kilátást gátló akadállyal.
 

„Az elképzelés szerint a végleges paraván hosszabb lenne, de minden második léc hiányozna belőle, így megmaradna a kilátás, a szelfizők azonban nem tudnának jó felvételeket készíteni."

De hiányzik a pont az i-re, hiszen a lakosság nem támogatja a paravánfelhúzását. Jelen állás szerint egy ideig még tűrik a sokszor tűrhetetlent.