0:00
/
Police Cafe a „Tartsay-n”

Kötetlen beszélgetésre, de tudatos gondolkodásra hívta együttműködő partnereit a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegezőzési Alosztálya. Rendőrök, újságírók, az oktatás területén dolgozók és fiatalok alkottak csoportokat. Négy asztalnál folyt az ötletelés, melynek központi témája az online biztonság kérdése volt.


A Biztonságos Internet Nap alkalmából rendezték meg a „kiberbiztonsági police café”, melyre a vármegyei bűnmegelőzés szereplői kaptak meghívást.

A program célja, hogy a szakemberek a kiberbiztonság témakörét mélységeiben feldolgozzák annak érdekében, hogy az internet veszélyeivel szemben minél hatékonyabban felléphessenek. 

A fő cél a lakosság digitális tudatosságának, önvédelmi képességének kialakítása, fejlesztése. 

A házigazdák interaktív gondolkodásra hívták a résztvevőket. Témafelelősök által moderált – az internetes biztonsággal kapcsolatos – témáról beszélgettek a szociális, tudományos és állami szegmens, valamint a sajtó képviselői. Az együttműködés és párbeszéd jegyében a szakterületen dolgozó kollégák is megosztották tapasztalataikat a meghívott vendégekkel.


Huszti Gábor r. alezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője summázta az elhangzottakat és kihirdette, hogy egy külön email cím áll rendelkezésre – kiberkapcsolat@tolna.police.hu – melyen bárki kérdéseket tehet fel, tanácsot kérhet, ha gyanús üzenetet kap. A cél a megelőzés, ezért még KATTINTÁS előtt célszerű tanácsot kérni, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá.