Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A ZZ Top már több mint 50 éve van a pályán és a mai napig telt házas koncerteket adnak világszerte, azonban nem mindig volt ez így, sőt, az egyik régi fellépésükön mindössze egy néző volt, ők azonban neki is eljátszották a teljes programot.

 

A sztorit Billy Gibbons és Dusty Hill idézte fel a 2019-es ZZ Top: That Little Ol’ Band From Texas című dokumentumflmben.
 
Dusty Hill: "a texasi Alvin-ban volt koncertünk és kíváncsian vártuk, hogy vajon hányan gyűltek össze. Telt házban reménykedtünk, de már a fél házzal is elégedettek lettünk volna. A színpad előtt függöny volt, úgyhogy nem láttunk ki a nézőtérre, így csak találgatni tudtunk."
 
Billy Gibbons: "aztán felgördült a függöny és egyetlen fickó állt ott, de az ő tekintetén is az látszott, hogy biztos rossz helyen van, úgyhogy megfordult és le akart lépni, de gyorsan bemondtuk a mikrofonba, hogy maradjon, mert lejátsszuk neki a teljes koncertet. Nem igazán tudta, hogy mitévő legyen, de végül megnézett minket, amiért hálából a szünetben vettünk neki egy kólát, aztán lenyomtuk a ráadást is. Igaz, hogy általában a közönség kérésére megyünk vissza a színpadra, de úgy éreztük, megérdemli, hogy játsszunk még egy kicsit. Egyébként a mai napig jár a koncertjeinkre, de a nevét nem hajlandó elárulni. Mindig csak annyit mond, hogy 'emlékeztek? Én vagyok az a srác régről.' Persze, hogy emlékszünk…"