1 év

A Magyar Táncművészeti Egyetem egy új, kimagasló minőségű színvonalú balett versenyt rendez, amely a névre hallgat és amely 2023. november 20-24. között kerül megrendezésre első alkalommal. 

Az eseményt egy sajtótájékoztatón jelentették be először november 24-én. 

A BBGP célja, hogy hogy Közép-Európa és a kontinens ismert és elismert balettversenye legyen a 2023-as kezdést követő öt esztendőn belül. A szervezőbizottság mindent elkövet, hogy az esemény a lehető legrangosabban és legmagasabb színvonalon történjen. A verseny megrendezése megmérettetést és kitekintést jelent a nemzetközi táncéletbe a fiatal táncosok számára, a legkiemelkedőbbeknek ösztöndíjat, illetve pályakezdési lehetőséget teremt, valamint a magyar kultúra, a magyar táncművészet és táncoktatás értékeit, eredményeit tudja közvetíteni a nagyvilág felé.

Nemzetközileg elismert zsűri 

A verseny zsűrije a nemzetközi táncvilág legelismertebb személyeiből áll majd. A BBGP a világ minden tájáról érkező, a 15-24 éves korosztályhoz tartozó, kiemelkedően tehetséges, táncművészetet életpályájuknak tekintő ifjú táncosok számára kerül meghirdetésre különböző korcsoportokban. 

A verseny fődíja 10 000 EUR; a második helyezett díja 7000 EUR, míg a harmadiké 4000 EUR.