A kereskedelmi csoport hat dolgozóját díjazták az idei Európai Kereskedelem Napján. Az idén tizenkilencedik alkalommal megrendezett szakmai esemény ismét a kereskedelemi ágazat jelentőségére és helyzetére hívta fel a figyelmet, ahol elhangzott: Magyarországon a kereskedelemben mintegy félmillióan dolgoznak, a szektor a GDP 11-12 százalékát állítja elő.

A kereskedelem legrangosabb díjának számító Klauzál Gábor Elismerő Oklevelet vehetett át Hatta József, a Kapos-Coop Zrt. kereskedelmi igazgatója és Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által alapított Magyar Kereskedelemért Nagydíjat Kovács Ildikó, a Szabolcs-COOP Zrt. 51. számú nyírpazonyi üzletének vezetője, Kőrösi Csaba, a Kop-Ka Zrt. 66. számú iregszemcsei szupermarketének vezetője, Seprényi Erzsébet, a Hajdú-COOP Zrt. 77. számú debreceni üzletének vezetője, valamint Szalai Botond Zsolt, a Tisza-Coop Zrt. frissáru-beszerzési vezetője kapta meg.


Az eseményt megszervező VOSZ elnöke, Eppel János beszédében kiemelte: nemcsak a kereskedőknek, hanem a gazdaság egészének is rendkívüli kihívást jelentett az idei év. „Az infláció, a magas kamatok, az energiaválság, az ellátási láncok problémái elől senki sem tud kitérni. Fontos, hogy legyen minden évben egy nap, amikor a kereskedők kerülnek előtérbe, amikor őket, és közülük is a legkiválóbbakat ünnepeljük.”

A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter kiemelte: a magyar termékek mellett nem csupán a megbízhatóságuk és minőségük szól, de a fenntarthatósági szempontok, valamint az ellátási láncok biztonsága alapján is érdemes a belföldön előállított árukat előnyben részesíteni

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: „sajnos, az utóbbi időszakban, hónapokban nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen látjuk, hogy a fogyasztás visszaesik. Ez azt jelenti, hogy sok mindent át kell értékelni. Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, továbbra is olyan elhivatott szakemberekre van szükségünk, akik meg tudják tartani a vevőket.

Tolna vármegyei díjazott a listán

A díjazott Kőrösi Csaba, a Kop-Ka Zrt. 66. számú iregszemcsei Ezerjó Coop szupermarket üzletvezetője.

1980-ban érettségizett Szekszárdon a Bezerédj István Kereskedelmi Szakközépiskolában. Az iskola elvégzését követően Várpalotán a Thúry György Munkásszövetkezetnél helyezkedett el. 1986-ban kezdett dolgozni a Kop-Ka ÁFÉSZ iregszemcsei iparcikk áruházában. 1990-től az iregszemcsei üzlet vezetője. A mestervizsgával rendelkező szakember 1995- ben kiváló dolgozó lett. 2000-ben a Coop kereskedő versenyén első helyet szerzett. 2003-ban és 2010-ben országos érdemérmet, 2015-ben Régiós Coop kitüntetést kapott. Folyamatosan arra törekszik, hogy a lehető legjobb kiszolgálásban részesüljenek vásárlói. Az üzletben tanulóknak igyekszik átadni mindazt a tudást, amit az évek/évtizedek alatt megszerzett.