Tette mindezt az ünnepi időszakban, szerte a Kárpát-medencében. Az MCC programokkal és akciókkal támogatta a magyar közösségeket országhatároktól függetlenül.

Országszerte jótékonykodtak

A szegedi dómban  jótékonysági koncertet szerveztek, belépőként gyermek- vagy ifjúsági könyveket gyűjtöttek, a felajánlásokat kárpátaljai fiatalok, a karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum diákjai kapják. A kezdeményezéshez több száz kötetből álló adománnyal csatlakozott a nyíregyházi és a révfülöpi MCC is. A felajánlásokat a beregszászi képviselet juttatja el a helyiekhez.

A debreceni képzési központ ugyancsak könyvgyűjtéssel egybekötött jótékonysági koncertet szervezett.  A zalaegerszegi MCC a gyermekvédelmi ellátásban élő óvodásoknak és iskolásoknak küldött könyveket. 

Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben szintén jótékonysági akciókat hirdettek meg, Dunaszerdahelyen, Kaposváron és Székesfehérváron pedig a helyi állatvédőket és állatmenhelyeket segítették.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 195 doboznyi ajándékot is gyűjtöttek. Majdnem 100 kilogramm élelmiszert juttattak el a szegényeknek.